top of page

Grobiņas PIC ziņas

Iedzīvotāju aptauja

Grobiņas Pieaugušo izglītības centrs (PIC) pagājušā gadā no augusta līdz novembrim veica iedzīvotāju aptauju "Pieaugušo izglītība Dienvidkurzemē" ar mērķi apzināt dažādu iedzīvotāju grupas un viņu vajadzības. Aptaujā piedalījās 204 Dienvidkurzemes iedzīvotāji. Aktīvākie bijuši grobiņnieki (15,2%), aizputnieki (11,3%), Nīcas pagasta iedzīvotāji (9,8%) un Aizputes pagasta iedzīvotāji (9,3%). Plašāk Grobiņas PIC mājaslapā.

Noslēgušās mācības divās neformālās izglītības programmās

 No 3.novembra līdz 13. decembrim tika realizētas neformālās izglītības programmas "Digitālo pakalpojumu izmantošana ikdienas dzīves situāciju risināšanā", kā arī Latvijas Bankas veidoto mācību programmu "Manu personīgo finanšu plānošana".  Plašāk Grobiņas PIC mājaslapā.

Konferencē uzsver vērtību nozīmi

24.novembrī aizvadījām otro konferenci par mūžizglītības attīstību Dienvidkurzemes novadā. Šajā konferencē uzsvērām kopīgo vērtību nozīmi, prezentējot projekta “Susdevalues” vērtību izglītības programmu, iepazīstinot ar centra darbību un kopā meklējot tā izaugsmes ceļus un izzinot dažādus personības tipus un kā ar tiem saprasties. 

Plašāk  Grobiņas PIC mājaslapā.

12.janvārī projekta "Susdevalues" 3.darba pakotnes noslēgumā notika tiešsaistes konference, kurā prezentējām  Vērtību izglītības programmu. Programma sastāv no 5 blokiem par vērtībām, to būtību un vērtību dažādo izprani un nozīmīgumu dažādās dzīves situācijās. Plašāk Grobiņas PIC mājaslapā.

Sadarbība ar Sociālo dienestu

30.janvārī Grobiņas Pieaugušo centrā ciemojās Dienvidkurzemes sociālie darbinieki, kuri specializējas sociālajā darbā ar ģimeni un bērniem. Tikšanās mērķis bija rast jaunas idejas sadarbībai, lai palīdzētu risināt sociālā dienesta klientu izaicinājumus un rosinātu iesaistīties mūžizglītības pasākumos. Plašāk Grobiņas PIC mājaslapā.


Konsultācijas par izglītības iespējām pieaugušajiem

Katram Dienvidkurzemes iedzīvotājam ir iespēja pieteikties konsultācijām par izglītības iespējām pieaugušajiem. Konsultācijas vada pieaugušo izglītības darba speciāliste un koordinatore Ieva Ignatova. Konsultācijai ir jāpiesakās iepriekš, aizpildot pieteikumu rakstot uz e-pastu grobinas.pic@dkn.lv vai zvanot pa mob.tālr. 25903405.  Plašāk Grobiņas PIC mājaslapā. Pieteikšanās Grobiņas PIC.


Saņem jaunumus e-pastā

Pieteikties ikmēneša ziņu lapai var, rakstot uz  grobinas.pic@dkn.lv. Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem un iesaistīties ziņu lapas veidošanā - iesūtīt aprakstus par saviem pasākumiem, idejas sadarbībai, ieteikumus un sūdzības. Februāra ziņu lapu var skatīt pielikumā.


Kursi Grobiņas PIC

  • Līdz 29.02. Pieteikšanās neformālās izglītības programmām

  •  Digitālo pakalpojumu izmantošana ikdienas dzīves situāciju risināšanā"

Plašāk par programmu un pieteikšanās Grobiņas PIC.

  •  “Manu personīgo finanšu plānošana ".

Plašāk par programmu un pieteikšanās Grobiņas PIC.

  • Līdz 28.02. Pieteikšanās nodārbību ciklam Floristika” - pavasara vainagu, ziedu dekoru un pušķu veidošana. Plašāk par nodarbībām un pieteikšanās Grobiņas PIC. 

  • “Bēbīšu skoliņa”. Iespēja pieteikties un pievienoties nodarbībām vecākiem ar bērniņiem no 4 mēnešu līdz divu gadu vecumam. Plašāk par nodarbībām un pieteikšanās Grobiņas PIC.  

  • Līdz 10.03. "Saprast sevi un apkārtējos. Bērni. Personību tipoloģija izaugsmei"  - Intas Santas neformālās izglītības programma bērnu slēptās motivācijas izpratnei ar personību tipoloģijas - eneagramma palīdzību. Vairāk par nodarbību  Grobiņas PIC. Pieteikšanās https://forms.gle/EP3NefGsUewYmosGA 

  • Līdz 10.03. ”Degt, bet neizdegt” atvērta pieteikšanās neformālās izglītības nodarbībām par izdegšanas sindromu un mentālās veselības stiprināšanu. Nodarbības sāksies aprīlī un notiks dažādās vietās Dienvidkurzemes novadā. Pieteikšanās un vairāk informācijas https://forms.gle/m59b7JkhxMT9hBew8 

  • 13.03. Grobiņā un 21.03. Aizputē “Medjpratība senioriem”. Dienas nodarbība par medijpratību ar diskusijām un kopīgām pusdienām senioriem. Plašāk Grobiņas PIC.

  • 27.03. Praktiska nodarbība  “Canvas pamati”. Dalība bez maksas. Vairāk informācija un pieteikšanās Grobiņas PIC.


Aktuālo informāciju par nodarbību laikiem un nodarbību saturu var atrast mūsu mājaslapā grobinaspic.lv  un sociālajos tīklos. Vietu skaits katrā nodarbībā ir ierobežots. 

Mūsu mājas lapas sadaļā Piedāvājums - Kursi var atrast informāciju par aktuālajām nodarbībām Grobiņas PIC un mūsu sadarbības partneriem.

Aicinām pieteikties nodarbībām pieteikties arī tad, ja nav iespējas izbraukāt uz noteiktajām vietām. Ja kādā novada vietā iedzīvotāji izrādīs interesi, izmantosim visas iespējas, lai organizētu nodarbību tuvāk mājām. 


Aicinām līdzdarboties un sazināties ar mums, ja jums ir idejas, prasmes, interesentu grupa u.c.,  nodarbību un kursu organizēšanā. Tāpat aicinām sūtīt mums ziņas par jau esošām izglītības iespējām jūsu ciemā, pagastā, pilsētā, lai informācija būtu vienkopus un visiem pieejama.

Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam rakstīt uz e-pastu grobinas.pic@dkn.lv vai zvanīt pa mob.tālr. 25903405. 













31 views0 comments
bottom of page