top of page

Kā plānot savas finanses?

Nauda ir neatņemama mūsu ikdienas dzīves daļa, un ir svarīgi mācīties to pārvaldīt, neatkarīgi no tā, cik lielas vai mazas ir personīgās finanses. Finanšu plānošana ir grūta, jo tas nozīmē savu izdevumu kontroli un samazināšanu. Tomēr tā ir iespēja uzlabot savu finansiālo stāvokli un sasniegt finansiālu neatkarību. Naudas lietas būtiski ietekmē arī mūsu labsajūtu un attiecības ar apkārtējiem. Pēc Latvijas Bankas pētījuma datiem nauda ir 3. izplatītākais stresa avots Latvijas iedzīvotājiem, 39% iedzīvotāju naudas līdzekļi nepietiek visiem izdevumiem, bet 57% iedzīvotāju ikdienā ir grūti tikt galā ar neplānotiem izdevumiem.


Lai uzlabotu iedzīvotāju finanšu pratību Latvijas Banka ir izveidojusi izglītības programmu "Manu personīgo finanšu plānošana", ko Grobiņas PIC sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta „Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā”(Nr. 10105130 - NCLV - ERASMUS-EDU-2021-AL-AGENDA-IBA) ietvaros piedāvā Dienvidkurzemes iedzīvotājiem.

Aicinām piedalīties nodarbībās, kur varēs apgūt tādas tēmas kā personīgā budžeta plānošana, ienākumu un izdevumu plānošana un kategorizēšana, uzkrājumu nozīme, pensijas līmeņi un to atšķirības un apdrošināšanas veidi. Nodarbību laikā strādāsim ar latvija.gov.lv, tāpēc būs nepieciešami digitālie rīki, lai tai piekļūtu, piemēram, internetbanka, eID karte un lasītājs, e-paraksts.


Programmas apguvei nepieciešmas pamata datora un intereta lietošanas prasmes, kā arī derīgs identifikācijas rīks, lai varētu izmantot Latvija.gov.lv un citus pakalpojumus.

Ja nepieciešams uzlabot digitālās prasmes vai izveidot e-parakstu, aicinām pieteikties programmai "No e-pasta līdz e-parakstam".

   

Pieteikšanās , aizpildot pieteikuma formu, vai rakstot e-pastu grobinas.pic@dkn.lv vai zvanot pa tālr. 28382001, 25903405.

Nodarbības uzsāksim, kad nokomplektēsim grupu. Nodarbības notiks Grobiņas Pieaugušo izglītības centrā, M.Namiķa ielā 19, Grobiņā, Dienvidkurzemē.


Neformālās izglītības pilotprogramma kursam "Manu personīgo finanšu plānošana" tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Banku un Latvijas Republikas Izglītības un Zinātnes ministriju Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta „Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā” (projekta numurs Nr. 101051304-NCLV-ERASMUS-EDU-2021-AL-AGENDA-IBA) ietvaros.




33 views0 comments
bottom of page