top of page

Mācības par finanšu krāpniecības atpazīšanu

Aicinām pieteikties  Latvijas Bankas izstrādātajai mācībām "Finanšu drošības pamati: Kā nosargāt savu naudu un atpazīt finanšu krāpniekus".

Nodarbības sniegs iespēju iedzīvotājiem uzlabot savas zināšanas un prasmes, lai nodrošinātu savu datu un finanšu drošību (naudu) pret krāpniecību.


Tēmas, kuras tiks apskatītas, ietver:

Kas jāzina, kā rūpēties par savu datu drošību?

Biežāk sastopamie krāpšanas veidi: investīciju krāpšana, romantiskā krāpšana, viltus rēķinu krāpšana, krāpnieciski telefona zvani un īsziņas, naudas mūļi, pikšķerēšana, kredītu krāpšana, loteriju krāpšana.

Papildus šiem teorētiskajiem aspektiem modulis piedāvās praktiskus uzdevumus ar reāliem piemēriem, kā arī videomateriālus, audio piemērus un skaidrojumus, lai palīdzētu labāk saprast šīs tēmas un veicinātu efektīvu mācību pieredzi.


Pieteikšanās līdz 10.aprīlim, aizpildot pieteikuma formu https://www.grobinaspic.com/event-details/finansu-drosibas-pamati-ka-nosargat-savu-naudu-un-atpazit-finansu-krapniekus vai rakstot grobinas.pic@dkn.lv, vai zvanot 25903405.

Nodarbības var notikt arī tiešsaistē.

Dalība programmā ir bezmaksas, jo tās tiek realizētas Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotā Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta “Nacionālie koordinatori dalības pieaugušo izglītībā veicināšanai Latvijā” ietvaros. 


Latvijas Banka ir izstrādājusi neformālās izglītības programmu "Kļūsti par nadas pratēju!", kas sastāv no trīs moduļiem: 

1.Mana personīgā budžeta plānošana (21 stunda). Pieteikšanās https://www.grobinaspic.com/event-details/manu-personigo-finansu-planosana

2.Finanšu drošības pamati: Kā nosargāt savu naudu un atpazīt finanšu krāpniekus (21 stunda). Pieteikšanās https://www.grobinaspic.com/event-details/finansu-drosibas-pamati-ka-nosargat-savu-naudu-un-atpazit-finansu-krapniekus  

3. Praktiski risinājumi: Kā veiksmīgi ikdienā lietot bankas pakalpojumus (21 stunda).


Pirmajiem diviem moduļiem ir iespējams pieteikties jau šobrīd, bet 3. mudulis sāksies rudenī.

Lai piedalītos mācībās ir nepieciešamas pamata digitālās prasmes. Ja nepieciešams apgūt pamata digitālās prasmes, ir iespēja pieteikties bezmaksas mācībām "No E-pasta līdz e-parakstam".

Jautājumu gadījumā aicinām rakstīt grobinas.pic@dkn.lv, vai zvanīt 25903405.


Izglītības programma tapusi zglītības un zinātnes ministrijas īstenotā Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta “Nacionālie koordinatori dalības pieaugušo izglītībā veicināšanai Latvijā”, projekta numurs - 101144108-NCLV2024-2025-ERASMUS-EDU-2023-AL-AGENDA-IBA, ietvaros.



29 views0 comments
bottom of page