top of page

Aicina apgūt digitālo pakalpojumu lietošanu

Digitālā transformācija ietekmē visas ekonomikas nozares un ikdienu. Lai palīdzētu iedzīvotājiem kļūt digitāli prasmīgākiem un neatkarīgākiem, Grobiņas PIC sadarbībā ar Latvijas Republikas Izglītības un Zinātnes ministriju, Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projektu „Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā” ietvaros aicina pieteikties pieaugušo neformālās izglītības programmai "Digitālo pakalpojumu izmantošana ikdienas dzīves situāciju risināšanā".

Kursa saturs ir piemērots ikvienam, kurš vēlas iegūt pamatprasmes, lai darbotos ar datoru un internetu, izveidot e-pastu, kā arī pēdējie moduļi piemēroti arī tiem , kuri vēlas apgūt konkrētu digitālo pakalpojumu izmantošanu.

Kurss sastāv no 7 moduļiem un katram modulim var pieteikties atsevišķi, tāpēc ja ieinteresē tikai , piemēram, 7. modulis par Latvija.lv portālu, droši var pieteikties tikai tam. Tā kā šis ir pilotprojekts kursam par digitālo pakalpojumu izmantošanas prasmēm un to līdzfinansē Erasmus+ programma, šīs apmācības ir bez maksas.

Pieteikšanās līdz 15.maijam, rakstot e-pastu grobinas.pic@dkn.lv vai zvanot pa tel. +371 25903405.


Programma:


1. modulis – Digitālās pamatprasmes ikdienas dzīvei -Digitālās iekārtas, būtiskākās atšķirības un to izmantošanas nosacījumi -Datoru/planšetes/viedtālruņa lietošanas pamatprasmes (ieslēgšana/izslēgšana, peles izmantošana, rīku izmantošana) -Informācijas meklēšanas pamatprincipi pārlūkā (pārlūku veidi, lietošanas pamatprincipi)

2. modulis – Digitālo prasmju pielietošana ikdienas dzīves situāciju risināšanā -Plašāks ieskats un prasmju attīstīšana 1.moduļa tēmās: 1.Digitālās iekārtas, būtiskākās atšķirības un to izmantošanas nosacījumi 2.Datoru/planšetes/viedtālruņa lietošanas pamatprasmes (ieslēgšana/izslēgšana, peles izmantošana, rīku izmantošana 3.Informācijas meklēšanas pamatprincipi pārlūkā(pārlūku veidi, lietošanas pamatprincipi) -Digitālo pakalpojumu meklēšana un to nozīme ikdienas situāciju risināšanā

3. modulis – Digitālo pakalpojumu veidi, nepieciešamie rīki un to izmantošanas ieguvumi ikdienas dzīves situāciju risināšanai -Digitālo pakalpojumu veidi – e-pakalpojumi (valsts un pašvaldības), interneta bankas pakalpojumi -Informācija par digitālajiem rīkiem pakalpojumu izmantošanai – eID, e-paraksts, interneta banka -Digitālo pakalpojumu izmantošanas ieguvumi un lietošanas barjeru pārvarēšana -Atbalsta saņemšana pakalpojumu izmantošanai (pašvaldība, bibliotēkas u.tml.)

4. modulis – Drošības pamatprincipi digitālo pakalpojumu izmantošanā -Nosacījumi, kas ir jāievēro, lai pasargātu privātos datus -Drošas interneta pārlūkošanas padomi -Savu datu aizsardzība un drošība digitālajā vidē: 1.Drošas paroles izveides pamatprincipi 2.Ieteikumi paroļu izveidei un uzglabāšanai -Atbalsta saņemšana drošības jautājumos

5. modulis – Digitālo pakalpojumu izmantošanai nepieciešamie rīki -eID kartes nozīme un izmantošana digitālo pakalpojumu izmantošanā -E-paraksts un tā nozīme – kā izmantot e-parakstu un kurās situācijās tas ir nepieciešams -Interneta bankas dati un piekļuves -Atbalsta saņemšana rīku izmantošanai

6. modulis – Interneta banku izmantošana un ikdienas norēķinu veikšana -Kas ir interneta banka un kā to izmantot? -Interneta bankas izmantošana (atbilstoši individuālajām vajadzībām) -Drošības pamatprincipi -Interneta bankas datu izmantošana valsts un pašvaldības e- pakalpojumu saņemšanai un citu digitālo pakalpojumu saņemšanai -Atbalsta saņemšana interneta bankas izmantošanai

7. modulis – Latvija.lv portāls un savas pensijas iemaksu uzkrājumu veidošana -Latvija.lv portāls un tā uzbūve -E-pakalpojumu meklēšana un izmantošana -Atšķirības starp 1., 2. un 3. pensiju līmeni -Katram cilvēkam individuāli veicamās darbības saistībā ar pensijas uzkrājumu veidošanu -Atbalsta saņemšana situācijas risināšanai.





59 views0 comments
bottom of page